Tito je mrtev

Tito je mrtev - Marica Bodrožić | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marica Bodrožić
DIMENZIJA
9,42 MB
IME DATOTEKE
Tito je mrtev.pdf
ISBN
6409212625074

OPIS

Zbirka kratkih zgodb Tito je mrtev je prva knjiga Marice Bodrožić, izšla leta 2002. To je galerija štiriindvajsetih literarnih utrinkov iz obdobja otroštva, nedolžnosti in čiste preprostosti tako pripovedovalke kot tudi trde, skromne, toda vedno očarljive južnodalmatinske zemlje. V te živopisne podobe figovcev, mandljevcev, cvetočih polj in z roji metuljev zastrtega avgustovskega neba nenehno vdirajo motivi iz zunanjega, velikega sveta, ki določajo to sočasno hrvaško/balkansko stvarnost: vojn, revščine, politike, zdomstva, razseljenstva, tujstva, zla. Te prvine pa v zgodbah ne nastopajo v banalni, tehnizirani obliki, kajti avtorica gleda nanje kot na nekakšne pojave iz narave, in enako velja navsezadnje tudi za ljudi: junaki njenih zgodb večinoma niso prepoznavnih narodnosti, prav tako nimajo vnaprej stereotipiziranih vlog, ampak so vsi najprej in predvsem ljudje, posamezniki s čisto posebnimi, osebnimi usodami. Literarni prvenec Marice Bodrožić nam odstira pogled v svojevrstno različico magičnega realizma, s katerim mlada pisateljica v sanjske podobe odeva spomine na otipljivo in živeto stvarnost ter ji prav s tem vdihuje novo življenje, podeljuje največjo možno resničnost – zmagovito magijo literature, ob kateri celo v trdi, kamniti, pusti deželi južne Dalmacije presenetljivo vzcvetijo sočni grmi in neverjetna, skoraj nadzemska polja dehtečih lilij.

Živeti in biti piatetno ... Tito je mrtev že 36 let. Umrl je takoj po mojem rojstvu.

februar 2017 II MARICA BODROŽIČ, TITO JE MRTEV Knjiga ZBIRKA BRALEC, ZALOŽBA MODRIJAN, broširana, dobro Josip Broz Tito / FOTO: Wikipedia. Srbska igralska legenda Eva Rasje pred kratkim izdala knjigo z naslovom Srbija, ljubavi moja (Srbija, ljubezen moja), ob tej priložnosti pa je za spletni časopis Alo razkrila, da je nekoč zavrnila tedanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita ter da je dolgo pričakovala, da bo zaradi tega hudo kaznovana..

POVEZANE KNJIGE