Spominčice

Spominčice - Blaže Minevski | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaže Minevski
DIMENZIJA
8,5 MB
IME DATOTEKE
Spominčice.pdf
ISBN
7438636106812

OPIS

Makedonija. Morda leta 2001. Morda zdaj. Morda vedno. Dva ostrostrelca, pripadnika dveh nasprotnih vojsk, dveh nasprotnih ideologij, dveh nasprotnih religij … Ona in on. On jo opazi skozi optični merek svojega orožja in ugotovi, da je ona prva videla njega. Prva ga je imela na muhi, ampak – zakaj ga ni ubila?Celotna zgodba, ki jo prvoosebni pripovedovalec pripoveduje njej, ki jo ima na muhi, njej, ki ga ima na muhi, se odvije v enem samem trenutku. Roman primerjajo z narobe obrnjeno Tisoč in eno nočjo. Pripovedovalec je moški, ki v brezčasnem prostoru pripoveduje zgodbe, v katerih se brez pravega reda, odvisno od trenutnega navdiha, prepletajo spomini na njegovo življenje, od najzgodnejšega otroštva pa vse do trenutka, ko se je pridružil vojaški enoti. Ona pa ga na čuden način posluša in razume, iz njegovih oči bere njegove misli. Kako se zgodba konča? Kdo na koncu preživi? Ali sploh kdo?Blaže Minevski (1961) je avtor vrste romanov, kratkih zgodb in dram. Za Spominčice je leta 2008 dobil nagrado Društva makedonskih pisateljev za najboljšo prozno knjigo, nagrado Roman leta dnevnika Jutranji dnevnik in nagrado mesta Skopje 13. november.

KNJIGE. Kompleti knjig (13) Anete Melece (0) Otroške knjige (145) Mladinske knjige (32) Knjige za odrasle (79) Zbirke (182) Leposlovje za odrasle (69) Leposlovje za otroke in mladino (111) Biberbav (2) Čudaške prigode (21) Gugalnica (44) Modra pomaranča (4) Novi mladinski klasiki (6) Žagar, Cilka.

KVALITETNO. Za ubran nastop poskrbiva izobraženi glasbenici z dolgoletnimi izkušnjami iz sveta vokalne glasbe.

POVEZANE KNJIGE