Saturnovi prstani

Saturnovi prstani - Winfried Georg Sebald | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Winfried Georg Sebald
DIMENZIJA
7,52 MB
IME DATOTEKE
Saturnovi prstani.pdf
ISBN
9674369817479

OPIS

Saturnovi prstani so navidezni potopis, ki opisuje pisateljevo potovanje po podeželju v okolici Suffolka in Norfolka na angleški vzhodni obali. A bolj kot sprehod po slikovitih poteh je to pisanje neumorna, skorajda obsesivna hoja po pripovedovalčevih notranjih pokrajinah, v preteklost, po sledeh v spomin zapisanih zgodb in prigod. Melanholična pripoved nas po obisku viktorijanskih gradov, obiskovanju propadajočih podeželskih dvorcev popelje v odkrivanje nenavadnih zgodb, v življenje Josepha Conrada, v ljubezensko zgodbo vikonta de Chateaubrianda in po sledeh evropske svilne poti na Kitajsko ... Ob tem pa z jasnim in natančnim jezikom tenkočutno dokumentira tudi tihe katastrofe, ki so jih prinesli brezobzirni človeški posegi v te odmaknjene kraje.

2016. Saturnovi prstani nas torej vabijo na popotovanje po Sebaldovih in naših svetovih. In tej poti je - kot pravi pisatelj - ime duša.

Prevod: Štefan Vevar Zbirka: Knjižna zbirka ... Saturnovi prstani so krepko mlajši od samega planeta, so ugotovili v študiji, objavljeni v znanstveni reviji Science. Pojavili so se namreč v zadnjih 10 do 100 milijonih letih, planet pa je star okoli 4,5 milijarde let. Saturnovi prstani so lahko dvakrat tako masivni kot prej verjeli.

POVEZANE KNJIGE