Podreditev

Podreditev - Michel Houellebecq | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Houellebecq
DIMENZIJA
10,34 MB
IME DATOTEKE
Podreditev.pdf
ISBN
8509581568537

OPIS

Leta 2022. Francijo vsakodnevno pretresajo teroristični napadi in rasni nemiri, o katerih mediji vztrajno molčijo; govori se o državljanski vojni; Judje množično zapuščajo Francijo, potem ko se v drugi krog predsedniških volitev prebije Mohammed Ben Abbes iz Muslimanske bratovščine, kajti zdi se, da bodo socialisti raje podprli slednjega kot desničarsko Nacionalno fronto – Francija je pred popolnim političnim in družbenim preobratom. Vse to neprizadeto spremlja François, univerzitetni predavatelj v srednjih letih, ki živi razočarano, osamljeno življenje zahodnega potrošnika.Roman Podreditev je pripoved o iskanju smisla, inteligentna politična (anti)utopija in uničujoča satira, ki razkriva, da ljudi poganja zgolj iskanje egoističnega užitka, vse drugo so nepomembne podrobnosti.Michel Houellebecq (1958) je eden najbolj razvpitih in provokativnih pisateljev našega časa. Vsi njegovi romani so prevedeni v slovenščino, od tega so trije izšli pri Cankarjevi založbi: Osnovni delci (2000), za katere je prejel nagrado IMPAC, Platforma (2002) ter Zemljevid in ozemlje (2012), za katerega je prejel Goncourtovo nagrado.

Opravičite se za žalitev, ki se je ne spomnite, a vam zatrjujejo da ste jih užalili. Upognite koleno in sprejmite svoje nove zavojevalce.

Brskanje milions besede in besedne zveze v vseh jezikih. V to logiko se lepo prilega knjiga Podreditev kot svoboda nemškega politologa in publicista Patricka Schreinerja (1978) iz leta 2015, v kateri avtor bistroumno ugotavlja, da v sedanjem času človek velja za svobodnega že samo s tem, če je zaščitena njegovega osebna lastnina in mu je dodeljen legitimen manevrski prostor na trgu, ki je ... Skozi vsa leta moje žalobne mladosti je bil Huysmans moj sopotnik, moj zvesti prijatelj; nikoli nisem začutil nikakršnega dvoma, nikoli me ni zamikalo da bi ga zapustil in se posvetil kateri drugi temi; nato pa sem nekega popoldneva v juniju 2007, potem ko sem prek vsakršne meje dovoljenega zavlačeval z oddajo, pred komisijo Univerze v Parizu - Sorbone zagovarjal svojo doktorsko ... Podreditev. Houellebecq, Michel.

POVEZANE KNJIGE