Muca - La Chatte

Muca - La Chatte - Andrej Medved | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Medved
DIMENZIJA
9,65 MB
IME DATOTEKE
Muca - La Chatte.pdf
ISBN
4123911447434

OPIS

César Vallejo v nekem svojem dnevniškem zapisu piše o tem, kako mu je, ko je pisal pesem, njegov maček pridrževal roko s svojo šapico – in zdaj ne ve, čigava je pesem, njegova ali mačkova. Ta osupljivo nežna pesniška knjiga je nastala ne samo iz ljubečega opazovanja mačke, ampak v resničnem pogovoru z njo. Medved je z naravnost otroškim čudenjem sledil vzgibom živali in jih poskušal zajeti v mrežo verzov, ki kot celota učinkuje filigransko razkošno, v posameznih pesmih pa asketsko precizno (posamezne pesmi učinkujejo skoraj kot haiku), na tak način, da njegova govorica ni samo človeška, ampak vznika iz prostora srečanja človeka in živali. V tej knjigi je neka sorodnost s tistim, kar si je želel ekspresionistični slikar Franz Marc: da bi naslikal svet, kakor ga vidi žival.

Bina Štampe Žmavc: O kuri, ki je izmaknila pesem (Ivana Zajc) Boris A. Novak: Oblike duha (Milena Mileva Blažić) Gledališki dnevnik.

267 likes · 4 talking about this · 1 was here. Para quienes recorren Colombia y coleccionan historias con piezas de diseño únicas Andrej Medved: Muca - La Chatte (Martina Potisk) Mlada Sodobnost.

POVEZANE KNJIGE