Ljubosumje na novorojenčka

Ljubosumje na novorojenčka - Damjana Dodič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damjana Dodič
DIMENZIJA
9,43 MB
IME DATOTEKE
Ljubosumje na novorojenčka.pdf
ISBN
2486729702002

OPIS

Vodnik je namenjen: - staršem, ki pričakujete novorojenčka in želite njegovega sorojenca/ko pripraviti na prihod novega družinskega člana v želji, da se ljubosumje ne bi pojavilo; - staršem, ki želite razumeti in biti v oporo svojim otrokom ob ljubosumju na novorojenčka. S pomočjo vodnika boste lahko odkrili: - kakšni so lahko odzivi otroka na novorojenčka (pootročenje, jeza, agresija, zbeganost ...); - 19 nasvetov za pomoč otroku pred rojstvom, v porodnišnici in po rojstvu novorojenčka, da doljubosumja ne bi prišlo; - odgovore na otrokova vprašanja o novorojenčku, ko je še v maternici (Kako dojenček pride v mamin trebuh?, Ali dojenček v maminem trebuhu kaj jé? …); - katerim napakam se je treba izogniti, da do ljubosumja ne bi prišlo; - kako se spopasti z ljubosumjem hišnega ljubljenčka na novorojenčka.

1 2 ... kot da novorojenčka sploh ni, ga hitro porine očetu in čimprej odveče starejšega ven v igralnico ??? Oprostite, celo dve leti staremu otroku se mora zdeti takšno obnašanje skrajno čudno, do manipuliranja z materinim občutkom krivde je pa najbž res samo še en logični korak.

On razume, da če oče kupil čokoladno torto, boste verjetno dobili največji del nje. Ljubosumje je nekaj, kar lahko močno načne temelje zveze. Kako vemo, da je naše ljubosumje upravičeno ali pa le pretiravamo, je zanimalo eno izmed naših bralk.

POVEZANE KNJIGE