Ljubezenski roman

Ljubezenski roman - Ivana Sajko | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivana Sajko
DIMENZIJA
9,11 MB
IME DATOTEKE
Ljubezenski roman.pdf
ISBN
9003437769330

OPIS

Ljubezenski roman ni (zgolj) ljubezenski roman, ampak tudi in morda predvsem generacijski roman. »Pisati sem ga začela tako rekoč iz nič,« pravi pisateljica. »Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj. Pet kar najbolj odprtih motivov in nešteto možnosti, ki jih odpirajo.« Ženska in moški sta mlad par z otrokom in najemniškim stanovanjem, igralka in pisatelj z visoko izobrazbo in brez zaposlitve, ›tukaj in zdaj‹ pa je od tranzicije razdejana Hrvaška, kjer peščica bogatih ne razume množice lačnih; situacija, skratka, ki je dobro znana tudi pri nas. Toda subtilen in natančen prerez družbenega trenutka, ki se večkrat zazdi brezupen, se vendarle izteče v tisto, kar vedno in povsod ponuja smisel in upanje – ljubezen.

Teme, kot so posilstvo na zmenku, nasilje v družini, zasvojenost , invalidnost določajo nove podtipe in žanrsko razvejanost tega žanra, zato ne drži očitek, da so vsi ljubezenski romani enaki. Knjiga najbolj zvezdniškega gosta letošnje Fabule na nov način govori o Nemčiji, še bolj o upanju in ljubezni. Ljubezenski roman, prepoln zgodovine. Knjiga najbolj zvezdniškega gosta letošnje Fabule na nov način govori o Nemčiji, še bolj o upanju in ljubezni.

Roman je drugi del zbirke Rimljani na naših tleh. Pred dva tisoč leti so Rimljani na ozemlju zdajšnje slovenske prestolnice pričeli graditi rimsko cesto-Emono in obenem deliti zemljo rimskim legionarjem.

POVEZANE KNJIGE