Zbrano delo, 3. knjiga

Zbrano delo, 3. knjiga - Vladimir Bartol | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Bartol
DIMENZIJA
10,37 MB
IME DATOTEKE
Zbrano delo, 3. knjiga.pdf
ISBN
5827139877684

OPIS

Tretji zvezek zbranih del Vladimirja Bartola prinaša avtorjevo krajšo prozo, ki je nastajala od konca leta 1934 oziroma začetka leta 1935 pa do konca druge svetovne vojne, in sicer v Beogradu in Ljubljani, delno morda tudi v Kamniku. Pretežni del sestavljajo novele, ki jih je Bartol nameraval objaviti v zbirki Med idilo in grozo, a mu to ni uspelo. Bartolove pripovedi iz tega obdobja so praviloma daljše, oblikovno in slogovno so manj inovativne od zgodnejših, a zato bolj dodelane in bliže obliki klasične novele. Tudi idejno so praviloma nekoliko manj zaostrene, čeprav zvečine ostajajo v območju relativizma, amoralizma in makiavelizma, a tudi determinizma, ki pa so bolj organsko vgrajeni v posamezne like in njihova dejanja. Z nekaterimi besedili se Bartol celo približa naturalizmu.

knjiga Vladimir Truhlar Doživljanje absolutnega v slovenskem leposlovju; Nezbrani kulturno-literarni eseji; Pisma Tretja knjiga zaključuje Zbrano delo Vladimirja Truhlarja. Zbrano delo, 3. knjiga Neizbrana proza 1904-1933: črtice, povesti, novele.

ZRC SAZU, 2016, uredil Tomo Virk | 5. december 2016 ob 13:22 Ljubljana - MMC RTV SLO Založba ZRC SAZU zdaj še za dopolnitev Bartolovega opusa; po prvih dveh zvezkih, ki sta vsebovali krajšo prozo do leta 1935, nam v tretjem zvezku ponuja zbirko kratkih zgodb in novel, ki jih ... Zbrano delo - Tretja knjiga V skladu z načrtom, opisanim v Opombah k prvemu zvezku Zbranega dela, prinaša tretja knjiga Kocbekovo poezijo, nastalo med leti 1963, ko je Slovenska matica v Ljubljani natisnila njegovo zbirko Groza, in 1969, ko je pri Založbi Obzorja v Mariboru izšla avtorjeva tretja pesniška zbirka Poročilo. IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

POVEZANE KNJIGE