Radost ljubezni

Radost ljubezni - papež Frančišek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
papež Frančišek
DIMENZIJA
5,14 MB
IME DATOTEKE
Radost ljubezni.pdf
ISBN
7422081291657

OPIS

Ta spodbuda ima v kontekstu jubilejnega leta usmiljenja poseben pomen. Prvič zato, ker jo razumem kot spodbudo krščanskim družinam, da ovrednotijo zakon in družino ter vzdržujejo močno in neomejeno ljubezen do vrednot, kot so velikodušnost, zaveza, zvestoba in potrpežljivost. Drugič zato, ker skuša spodbuditi vse, da bi bili znamenje usmiljenja in bližine tam, kjer se družinsko življenje ne uresničuje v polnosti ali se ne razvija v miru in veselju.

Ta vključuje edinstven pristop, ki razoroži tako pričakovanja konzervativcev, ki so že pred objavo stopili na okope »obrambe nauka« (z objavo svojih pogledov in celo knjig) kot liberalcev, katerih ... "Radost ljubezni, ki jo živijo družine, je tudi velika radost Cerkve." S temi besedami začenja papež Frančišek ta dokument, ki že zbuja veliko pozornosti v Cerkvi in svetu. Dokument je nastal po dveh sinodah o družini, izredni (2014) in redni (2015), na katerih so so predstavniki vseh celin sveta obravnavali stanje in poslanstvo ... Radost ljubezni: Nova ustava za družino (Vir: Radio Ognjišče) V Vatikanu so v petek, 8.

Sinodalni očetje so pokazali, da kljub mnogim znamenjem krize zakona »želja po družini ostaja živa, predvsem med mladimi. Ta želja krepi Cerkev«.

POVEZANE KNJIGE