Prostori upanja

Prostori upanja - Ivan V. Lalić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan V. Lalić
DIMENZIJA
11,63 MB
IME DATOTEKE
Prostori upanja.pdf
ISBN
1521872535710

OPIS

Čeprav je Ivan V. Lalić (1931– 1996) nedvomno eden najvidnejših predstavnikov srbske poezije 20. stoletja, doslej v slovenščino skoraj ni bil prevajan. Skozi Lalićevo refleksivno (in filozofsko) poezijo se vleče široko in temeljito poznavanje evropske in bizantinske kulture, v okviru katere imata posebno mesto glasba in slikarstvo. Pričujoči izbor zajema iz njegovega celotnega opusa, v katerem gre poleg že omenjenih tematskih krogov pomembno mesto še ljubezenski poeziji in bogoiskateljstvu.

9. 2009 • Kje: Prostori društva Koruzno zrno, slovenjebistriški grad, Slovenska Bistrica • Prireditelj: Artplanet in Share Slovenija • Vstopnina: brezplačno Leto izida: 2020 Št.

Lalića z naslovom Prostori upanja. Lalić (1931-1996) je bil v srbski liriki samosvoj pesniški glas, ni bil ne modernist in ne tradicionalist, ampak je ubesedoval tradicionalne teme in motive, med drugim tudi religiozne, na izrazito sodoben način. Praznina, prostor upanja Saducejska pripoved o sedmih ženinih in ženi, ki je bila žena vsem tem sedmim bratom, je resda čudna in izgleda na prvi pogled samo kot nekakšen nesmiselni pravni primer, s katerim so utrujali Jezusa. Upanje nasprotuje grehom obupa in domneve; če se vzdržijo, se drži negativnega načela upanja.

POVEZANE KNJIGE