Pokopljite me za šprajc

Pokopljite me za šprajc - Pavel Sanajev | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavel Sanajev
DIMENZIJA
5,17 MB
IME DATOTEKE
Pokopljite me za šprajc.pdf
ISBN
1814555220746

OPIS

Pavel Sanajev (1969), ruski pisatelj in filmski režiser, je pri šestindvajsetih letih napisal kratek avtobiografski roman, da bi s pisanjem kot s terapijo predelal uničujoče posledice, ki jih je imelo zanj neprijetno otroštvo. Zgodbo pripoveduje osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati. Vendar se postopoma izkaže, da je babica bolj nora, kot se sprva zdi.To je homersko smešna knjiga o grozljivih preobrazbah in prigodah ljubezni. Zato je namenjena najširšemu krogu bralcev, ne glede na starost, spol in svetovni nazor. Roman že ima zagotovljeno mesto v zgodovini ruske književnosti in se je skoraj desetletje obdržal na vrhu uspešnic. Prodan je v več kot milijon izvodih, po njem je bil leta 2009 posnet tudi film.

Kravos, Vincetič, Berger, Markovič ... Pavel Sanajev: Pokopljite me za šprajc (prevedla Lijana Dejak) Krajše delo ruskega pisatelja Pavla Sanajeva je v bistvu predelava spominov iz neprijetnega otroštva avtorja. Glavni protagonist zgodbe je osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati, babica pa se izkaže za »bolj noro, kot se sprva zdi ... POKOPLJITE ME ZA ŠPRAJC, Pavel Sanajev NEZVESTI OČE, Antonio Scurati VSE ŽIVLJENJE, Robert Seethaler POGOVORITI SE MORAVA O KEVINU, Lionel Shriver ČAST, Elif Shafak ŽITKOVSKE BOGINJE, Katerina Tučkova STARA MAMA V KOPRIVAH, Aurelie Valognes MED DREVESI, Jani Virk ANTOLOGIJA TESNOBE ... Vse ljubitelje kakovostnega leposlovja čaka na knjižnih policah šest novosti, ki so izšle pri Cankarjevi založbi: Feri Lainšček, Demon ljubezni; Monika Maron, Animal triste (prevedel Jaša Drnovšek); Elena Ferrante, Genialna prijateljica (prevedla Anita Jadrič); Marco Missiroli, Opolzkost v zasebnosti (prevedel Janko Petrovec); Pavel Sanajev, Pokopljite me za šprajc (prevedla Lijana ... Recenzija 2.dela trilogije Erika Valenčiča - Smrt za življenje (Sanje, 2017).

Roman, napisan okoli leta 1995, se je skoraj desetletje... Pokopljite me za šprajc: Pavel Sanajev je ruski pisatelj in filmski režiser. Pri šestindvajsetih je napisal avtobiografski roman, ki je predstavljal terapijo s pomočjo katere je predelal posledice neprijetnega otroštva.

POVEZANE KNJIGE