Pokopljite me za šprajc

Pokopljite me za šprajc - Pavel Sanajev | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavel Sanajev
DIMENZIJA
11,18 MB
IME DATOTEKE
Pokopljite me za šprajc.pdf
ISBN
4068923601730

OPIS

Pavel Sanajev (1969), ruski pisatelj in filmski režiser, je pri šestindvajsetih letih napisal kratek avtobiografski roman, da bi s pisanjem kot s terapijo predelal uničujoče posledice, ki jih je imelo zanj neprijetno otroštvo. Zgodbo pripoveduje osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati. Vendar se postopoma izkaže, da je babica bolj nora, kot se sprva zdi.To je homersko smešna knjiga o grozljivih preobrazbah in prigodah ljubezni. Zato je namenjena najširšemu krogu bralcev, ne glede na starost, spol in svetovni nazor. Roman že ima zagotovljeno mesto v zgodovini ruske književnosti in se je skoraj desetletje obdržal na vrhu uspešnic. Prodan je v več kot milijon izvodih, po njem je bil leta 2009 posnet tudi film.

Škoda je, ker beseda šprajc ni pojasnjena vsaj z zvezdico, je pa zagonetnost naslova dobra vaba. V sočnem, s humorjem prežetem jeziku z maratonskimi monologi ... Pavel Sanajev: Pokopljite me za šprajc Prevod Lijana Dejak.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Sanaev, Pavel (avtor) Dejak, Lijana (prevajalec) Vir. knjige.

POVEZANE KNJIGE