Muminočkovi spomini

Muminočkovi spomini - Tove Jansson | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tove Jansson
DIMENZIJA
12,28 MB
IME DATOTEKE
Muminočkovi spomini.pdf
ISBN
7921075411489

OPIS

Serija o dogodivščinah mumintrolov in njihovih gostov finske pisateljice in slikarke Tove Jansson velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Predlani je ob stoti obletnici rojstva Tove Jansson izšla knjiga Komet prihaja, lani je izšla njena prva knjiga Mumintrolčki in velika povodenj (v švedščini izšla leta 1945), letos pa bomo brali Muminočkove spomine (knjiga je prvič izšla leta 1950, prenovljena izdaja pa leta1968.). Muminočka je napisal svojo neverjetno in osupljivo avtobiografijo – svojo zgodbo pripoveduje Mumintrolu in njegovim prijateljem. Mumini so prisrčna pravljična bitja, nekakšni trolčki. Na prvi pogled so videti kot pomanjšani nilski konji, z belimi krznenimi kožuščki, velikimi gobčki in repi, ki imajo na koncu čopek. Kljub temu da so mumini stari že več kot sedemdeset let, so še vedno očarljivi in se znajo prikupiti tudi današnjim otrokom.

Muzej nedolžnosti / Orhan Pamuk ; prevedli Erna Pačnik in Katja Zakrajšek. COBISS.SI-ID 260426240. KAKOVOSTNE MLADINSKE KNJIGE, KI SO PREJELE ZNAK ZLATA HRUŠKA - 4.

V letih 2000-2004 je bila zaposlena kot mlada raziskovalka na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko iste fakultete, leta 2005 pa je doktorirala z zagovorom disertacije »Problem skladnje pri prevajanju slovenske poezije v angleščino«. Krič iz knjig za otroke in mladino. Vojko Zadravec, Bukla 138-139, 22.11.2017 Kadar smo se otroci na jugu Slovenskih goric kdaj posebno glasno sprli, in se je moji babici zdelo, da gremo predaleč, je stopila med nas z značilnim vprašanjem: »Deca, kaj je to za en krič?« Muminočkovi spomini.

POVEZANE KNJIGE