Dedek Mraz in Legenda o snežiki

Dedek Mraz in Legenda o snežiki - Žiga Valetič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga Valetič
DIMENZIJA
8,18 MB
IME DATOTEKE
Dedek Mraz in Legenda o snežiki.pdf
ISBN
9496421843419

OPIS

Ko je pred nekaj več kot petdesetimi leti v naše kraje prišel Dedek Mraz, smo o njem vedeli zelo malo. Slovanski bog mraza in vetra ni mogel biti preveč prizanesljiv, zato pa se je za svojo ostrino odkupil tako, da je ob novem letu vsem ljudem prinašal darila. In Snežika, negova vnukinja, mlada boginja snega? Tudi njena zgodba je brezčasna, na njej pa temeljijo veliko bolj slavne pravljice – od Andersenove Snežne kraljice do Disneyjevega Ledenega kraljestva. Pisatelj Žiga Valetič in ilustrator Iztok Sitar sta zgodbi Dedka Mraza in Snežike (Sneguročke) poslovenila in ju osvežila za današnji čas. Namenjeni sta vsem otrokom – malim in velikim – , ki že znajo brati sami ... »Le kaj bi jaz brez tebe?« je že naslednjo zimo rekel Dedek Mraz Snežiki. »Toliko odraslih, toliko otrok, toli ko želja, pa samo dve roki imam! Sam nikakor ne bi mogel zbrati, raznesti in razdeliti vseh teh daril med ljudi. Najboljša pomočnica si, kar sem jih kdaj imel!«

Iskalec izvorov (2005, esejistični roman) Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki (2008) Optimisti v nebesih (2014) Humoristična dela. Almanah Humornik (2009, soavtor, urednik) Humoreske/Seme v jeseni (2010) Za nameček in v potrditev tega, da je dedek Mraz domača tradicija, pa ruska vlada izdatno organizira sprevode dobrega moža in njegove Snegoručke.

Sneguročka (s tem imenom jo poznajo ruski otroci) tudi vnukinja dedka Mraza, ki mu še danes pomaga raznašati darila, le ... Legenda o dedku mrazu. Dedek Mraz je dobrotnik, katerega izvor je precej drugačen od izvora Božička in Miklavža.

POVEZANE KNJIGE