VDV - Veliki dobrodušni velikan

VDV - Veliki dobrodušni velikan - Roald Dahl | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
12,43 MB
IME DATOTEKE
VDV - Veliki dobrodušni velikan.pdf
ISBN
7132886280701

OPIS

Spoznajte Špehohlasta, Kostohrusta in druge ostudne ljudožerske velikane. Najraje imajo Škote in Sirijce (ker imajo okus po piškotih in siru), izogibajo pa se Švicarjev (verjetno ste že uganili, zakaj). Še dobro, da sta tu VDV, Veliki dobrodušni velikan, in osemletna sirota Zofka, da enkrat za vselej opravita z njimi. Zgodba o dobrosrčnem velikanu, ki ponoči otrokom prinaša sanje, je duhovita himna nenasilju in obenem Dahlov najljubši roman izpod lastnega peresa. Zanimivosti: - Vodilni lik v zgodbi o Velikem dobrodušnem velikanu je punčka po imenu Sophie, za katero je Dahl morda dobil navdih pri svoji vnukinji Sophie Dahl (ki danes tudi sama piše, predvsem pa je znana kot manekenka). - Idejo za zgodbo naj bi Dahl dobil, ko se je srečal z majhnim dečkom po imenu Michael Todd. Ta je pri starosti štirih let meril kar 170 cm, kar je pustilo precejšen vtis na avtorja. Zamislil si je svet velikanov in se odločil, da Micheala Todda ohrani v spominu kot največjega, najprijaznejšega velikana. - Dahlu in njegovim sestram je mati pripovedovala zgodbe o trolih in drugih mitičnih norveških bitjih. Nekatera Dahlova dela za otroke vsebujejo reference na te zgodbe ali elemente, ki si jih je sposodil v njih – taki so tudi velikani iz Velikega dobrodušnega velikana.Zofka je pustila, da ji je pogled odtaval daleč naprej po ulici. Naenkrat je otrpnila. Nekaj je prihajalo po ulici navzgor. Bilo je nekaj črnega ...Nekaj visokega in črnega ...Nekaj zelo visokega in zelo črnega in zelo suhega."Jaz sem sanjepuhaški velikan," je rekel VDV. "Kadar drugi velikani dirjajo semkaj in tjakaj, da bi se napokali čloreškov, takrat jaz zdirjam drugam in puham sanje v spalnice spečih otrok. Lepe sanje. Fine zlate sanje. Sanje, po katerih je sanjalcem toplotno pri srčku."

Film bo v slovenskih kinematografih na voljo od jutri 30.6.2016 v sinhronizirani in podnaslovljeni različici ter v … Ulaznice za VELIKI DOBRODUŠNI VELIKAN, 30.07.2016 u 19:00 u Tomčeva dvorana. VDV - VELIKI DOBRODUŠNI VELIKAN (sinhronizirano) Izvirni naslov: The BFG Zvrst: domišljijska pustolovščina Režiser: Steven Spielberg Scenarij: Melissa Mathison po knjigi Roalda Dahla Igrajo: slovenski glasovi: Aleksander Golja, Maja Kunšič, Mirko Medved, Robert Vrtovšek, Darja Švajger, Tina Ogrin, Renato ... Pa četudi je, kot bi rekel VDV, Veliki dobrodušni velikan, ''od takrat že toliko let, da jih ne bi znal preštet''.

Dahlove knjige - med njimi Čarli in tovarna čokolade, Jakec in breskev velikanka ter Matilda so v tem hipu na voljo v 58 jezikih in so jih po svetu prodali že prek 200 milijonov izvodov. Nadarjenost dveh največjih pripovedovalcev zgodb - Roalda Dahla and Stevena Spielberga - se prvič združuje v skupnem projektu, filmski priredbi Dahlovega pri... VDV: Veliki dobrodušni velikan. Kdaj: 13.10.17 ob 15.45; Kje: CineStar Premiere 1; Originalni naslov: Bfg, The; Žanr: Pustolovščina; Režija: Steven Spielberg Nastopajo: Mark Rylance, Ruby Barnhill ZDA, Francija VDV je napeta zgodba o desetletni deklici Zofki in skrivnostnem velikanu, ki jo seznani s čudežnim in nevarnim svetom velikanov ... Disney in Steven Spielberg sta združila moči, da bi na velika platna prenesla zgodbo slavnega Roalda Dahla o Velikem dobrodušnem velikanu (VDV).

POVEZANE KNJIGE