Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov

Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov - Andrej Perdih | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Perdih
DIMENZIJA
5,66 MB
IME DATOTEKE
Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov.pdf
ISBN
3219708178370

OPIS

Monografija prinaša pregled vidnejših slovarskih tipologij, pregled splošnih enojezičnih slovanskih slovarjev, nastalih od 1945 do danes. Analiza prikazuje obravnavo slovarskih prvin na makrostrukturni in mikrostrukturni ravni. Za izbrane elemente (homonimija in homografija, večbesedne iztočnice, podgesla, slovnični podatki, sklicevalni tip razlage, večbesedne leksikalne enote in etimološki podatki) so podani predlogi za nadaljnjo slovaropisno prakso. Izhodišče teh predlogov je slovar kot jezikovni opis besedja in kot praktični pripomoček, ki naj kar se da učinkovito in pregledno prinaša zanesljive in relevantne jezikovne in, v manjši meri, tudi nejezikovne podatke, pri predlogih pa je upoštevan tudi zaključen prehod od izhodiščno knjižne podobe slovarja k izhodiščno digitalni podobi slovarja, kar do določene mere zahteva prerazporeditev slovarskih podatkov, v manjši meri pa tudi preureditev njihove hierarhije.

knjiga France Vrbinc 23,90 € Jezikovna kultura v teoriji in (šolski) praksi Melita Zemljak Jontes 19,80 € Primerjalno glasoslovje slovanskih jezikov by Matej Šekli ... frazeološko zgradbo v najširšem smislu in iščemo poti do frazeologije drugih jezikov in narodov.

Soba 103 169; Strategija dr. Feila 60; Suite française 104; Super jedi za otroke 78; Superga 11; Sveta vojna pod črno zastavo 31; Symposia 125; Škratovile najdejo mamo 262 Slovar slovenskega knjižnega jezika - ASP32 V slovarju je zajet besedni zaklad in prikazana njegova raba, kakor se kaže v slovenskem knjižnem jeziku 20.

POVEZANE KNJIGE