Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov

Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov - Andrej Perdih | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Perdih
DIMENZIJA
8,35 MB
IME DATOTEKE
Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov.pdf
ISBN
1601497286652

OPIS

Monografija prinaša pregled vidnejših slovarskih tipologij, pregled splošnih enojezičnih slovanskih slovarjev, nastalih od 1945 do danes. Analiza prikazuje obravnavo slovarskih prvin na makrostrukturni in mikrostrukturni ravni. Za izbrane elemente (homonimija in homografija, večbesedne iztočnice, podgesla, slovnični podatki, sklicevalni tip razlage, večbesedne leksikalne enote in etimološki podatki) so podani predlogi za nadaljnjo slovaropisno prakso. Izhodišče teh predlogov je slovar kot jezikovni opis besedja in kot praktični pripomoček, ki naj kar se da učinkovito in pregledno prinaša zanesljive in relevantne jezikovne in, v manjši meri, tudi nejezikovne podatke, pri predlogih pa je upoštevan tudi zaključen prehod od izhodiščno knjižne podobe slovarja k izhodiščno digitalni podobi slovarja, kar do določene mere zahteva prerazporeditev slovarskih podatkov, v manjši meri pa tudi preureditev njihove hierarhije.

... Poti in stranpoti poučevanja tujih jezikov v Sloveniji 24,90 ... V članku obravnavamo tipologijo večbesednih leksikalnih enot v enojezičnih splošnih razlagalnih slovarjih petih slovanskih jezikov (slovenskem, hrvaškem, slovaškem, poljskem in ruskem) in njihovo umestitev v slovarsko makro- oz.

knjiga France Vrbinc 23,90 € Jezikovna kultura v teoriji in (šolski) praksi Melita Zemljak Jontes 19,80 € Primerjalno glasoslovje slovanskih jezikov by Matej Šekli ... frazeološko zgradbo v najširšem smislu in iščemo poti do frazeologije drugih jezikov in narodov.

POVEZANE KNJIGE