Slovenski pravični med narodi

Slovenski pravični med narodi Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,89 MB
IME DATOTEKE
Slovenski pravični med narodi.pdf
ISBN
4724523036959

OPIS

Nagovorilo je ljudi, ki jim tovrstne ideologije, zavarovane s politi˜no in religiozno avtoriteto in populisti˜nimi prepri˜anji, niso mogle ubiti temeljnega humanizma. Judovska skupnost v Sloveniji ni bila izbrisana, temveč izruvana s spominom nanjo vred, piše v knjigi Slovenski pravični med narodi (Založba ZRC, ZRC SAZU 2016). Toda ta v središče ne postavlja Judov, temveč pogumne posameznike slovenskega rodu, ki so med drugo svetovno vojno tvegali - vsaj prostost, če ne življenja - in Jude ... Slovenski pravični med narodi Po avtorjih Boris Hajdinjak, Ivo Jevnikar, Jasna Kontler - Salamon, Renato Podbersič, Miriam Steiner Aviezer, Marjan Toš Predstavitev knjige: Slovenski pravični med narodi.

Pred dobrim desetletjem je poslanska skupina SD vložila pobudo za razglasitev spominskega dneva na holokavst, […] Dejal je, da je bil slovenski narod v tem usodnem svetovnem spopadu na pravični strani, ki je bila tudi zmagovita stran. "In prav ta zmaga pravične strani je našemu narodu zagotovila pravico do obstoja in pravico do dostojanstva.Vrnila mu je Primorsko in ustvarila realne možnosti za razvoj in poznejšo osamosvojitev. SLOVENSKI PRAVIČNI MED NARODI Upreti se ideologijam biologizirane »etni˜nosti« in antisemitizma je bilo v ˜asu nacizma še posebej junaško dejanje.

POVEZANE KNJIGE