O ljubezni

O ljubezni - Teodor Lorenčič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Teodor Lorenčič
DIMENZIJA
7,69 MB
IME DATOTEKE
O ljubezni.pdf
ISBN
1327114923630

OPIS

O prasili, ki ji je ves svet pokoren in ki nas vodi v pesemvzetje, v srečo in v pogubo. O ljubezni so peli pevci od nekdaj v vseh jezikih sveta in samo v eni govorici: doseči želeno in preseči neizrekljivo.

ljubezen do učenja), z drugimi živimi bitji (ljubezen do živali; ljubezen do narave) in z ostalimi pojmi (ljubezen do glasbe) itd.Pogledi na ljubezen se razlikujejo po verskih, filozofskih, kulturnih in drugih znanstvenih pristopih. Taka in podobna univerzalna vprašanja o ljubezni si je zastavljal tudi eden od najpomembnejših starogrških filozofov Platon. Ta vprašanja je z več zornih kotov ter prek mojstrsko zasnovanih in dinamičnih dialogov osvetlil v enem od svojih najbolj znanih del - Simpoziju. O ljubezni je veliko lepega napisanega tudi v Svetem pismu in sicer je apostol Pavel pisal takole o ljubezni: » Ko bi imel preroštvo in bi vedel vse skrivnosti ter imel vso vednost in, ko bi imel vso vero, tako, da bi gore prestavljal, ljubezni pa ne bi imel, nisem nič.

POVEZANE KNJIGE