3 X 3 besede za teater / parole per il teatro

3 X 3 besede za teater / parole per il teatro - Antonella Bukovaz | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antonella Bukovaz
DIMENZIJA
4,40 MB
IME DATOTEKE
3 X 3 besede za teater / parole per il teatro.pdf
ISBN
1382361340339

OPIS

3 x 3 besede za teater je čisto posebna pesniška zbirka Antonelle Bukovaz, pesnice iz Benečije, ki svojo poezijo prvič izdaja tudi v slovenščini (v prevodih Alenke Jovanovski, Marka Ipavca in Aceta Mermolje). Antonella Bukovaz, doma iz vsem dobro poznane vasice Topolovo, že več let piše v italijanščini, svoje stvaritve pa na svojevrsten način predstavlja na performansih in literarnih dogodkih. Besedila za dvojezično pesniško zbirko 3 x 3 so nastala za sonorično gledališče Hanne Preuss, v katerem je tudi sama nastopala. Fotografije s predstav, s katerimi je opremljena knjiga, so delo Nade Žgank. Oblikovanje zbirke je podpisal Rado Jagodic.Antonella Bukovaz prihaja s Topolovega, naselja na italijansko-slovenski meji, je pesnica in performerka. Poezija: Tatuaggi (Lietocolle, 2006), Storia di una donna che guarda al dissolversi di un paesaggio – Nagrada Delfini 2009, al Limite (Le Lettere, 2011), casadolcecasa (Ozky-esound, s cd-jem, 2012), L\'Arte dei Rumori, posvečeno Luigiju Russolu (Ozky-esound, s cd-jem, 2013), koordinate (2012) in Guarda (2015), založba Pulcinoelefante. Antologije: Poete a nord est (Ellerani 2011), Nuovi Poeti Italiani 6 (Einaudi, 2011). Sodeluje s Hanna\'s Atelje sonoričnih umetnosti iz Ljubljane in pri pripravi Postaje Topolove.

Nell'edizione 2017 del festival di Letteratura di Vilenica in Slovenija le è stato assegnato il premio Cristal dalla Giuria internazionale del festival per il testo Tra_in between_Mèd . Esatto! Non sono neanche lui. Peccato, perché essere Carlo Goldoni non mi sarebbe proprio dispiaciuto, in fondo.

Luce. Jan Bučar rojen leta 1976, zaposlen v Lutkovnem gledališču Ljubljanskem.

POVEZANE KNJIGE