Včeraj, danes, jutri

Včeraj, danes, jutri - Sophia Loren | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sophia Loren
DIMENZIJA
9,55 MB
IME DATOTEKE
Včeraj, danes, jutri.pdf
ISBN
3531452637915

OPIS

Avtobiografija najpriljubljenejše italijanske filmske zvezde.Ženeva, pred nekaj leti. Dva dni pred božičem Sophia krasi božično drevo in kuha večerjo. Vse je pripravljeno za predbožično družinsko srečanje. Medtem ko se v pričakovanju veselega dogodka preoblači, naleti na šatuljo, v kateri so shranjeni njeni številni spomini, zapiski, pisma in fotografije. Ti, zdaj zbrani in na novo napisani z njeno roko, stran za stranjo, v petnajstih poglavjih vodijo bralca skozi igralkino izjemno razgibano življenje, skozi številne padce in vzpone, skozi trenutke uspeha, zmagoslavja, sreče, a tudi žalosti in ponižanja – od skeča, ki ga je pripravila kot še zelo mlado dekle o Carlu Pontiju (Ponti je bil njen življenjski sopotnik kar 56 let), do portreta, ki so ji ga poklonili vnuki; ali od njenih spominov na Caryja Granta, Georgia Armanija, Charlieja Chaplina, Vittoria De Sica in številna druga zveneča imena svetovne kinematografije – pa seveda do Neaplja, kot sama vedno poudarja, »njenega« mesta.Knjiga skozi pripoved odstira njeno izjemno življenjsko pot, pot ženske, ki je trdno zaznamovala čas in obdobje, v katerem je aktivno delovala in v katerem danes živi, in ki je edina italijanska filmska zvezda, ki jo ima rad cel svet. Vsekakor izjemno pričevanje o nadvse cenjeni in spoštovani ženski, ki je bila s svojo neprekosljivo lepoto vedno blizu ljudskim srcem.

... Projekt Gradovi na Ribniškem, včeraj, danes in jutri je vključila v redni študijski program. Eden glavnih ciljev, ki mu je sledila raziskava, je bil tudi odgovoriti na vprašanje, kako korektno ohraniti dragocene grajske ostaline iz že zdavnaj minulih obdobij in jih obenem čim bolj aktivno vpeti v zdajšnji tok življenja. Prijateljici za včeraj, danes in jutri.

Po pravici povedano, dvomim, da bo cerkev imela velik pomen v prihodnosti. Zaradi tega sem si zamislila to, da bi cerkev ostala kot spomenik. Jabolko je značilen slovenski sadež.

POVEZANE KNJIGE