Sto umetnin Narodne galerije

Sto umetnin Narodne galerije - Mateja Breščak, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Breščak, ... [et al.]
DIMENZIJA
6,89 MB
IME DATOTEKE
Sto umetnin Narodne galerije.pdf
ISBN
5242092382979

OPIS

Narodna galerija v svojih zbirkah hrani našo preteklost, materializirano v podobah. V skoraj stoletni zgodovini institucije pričujejo zbrane umetnine, ki časovno segajo od visokega srednjega veka do sredine 20. stoletja, o tukajšnji kulturi . nastale so za to okolje ali pa so z njim kako drugače povezane - in sooblikujejo skupni evropski prostor. Narodna galerija se je rodila iz lokalnega okvira svojega časa, iz umirajoče avstro-ogrske monarhije in iz porajajoče se države južnih Slovanov; v teku let je s svojimi zbirkami in strokovno ekspertizo prerasla v evropsko institucijo, ki odseva današnje okolje in današnji čas.

maj-31. avgust 2000], Narodna galerija, Ljubljana 2000. 100 let Narodne galerije Avtoria besedil mag.

Je javni zavod. Je kulturna, znanstvena in raziskovalna ustanova, ki preučuje, zbira, hrani ter s pomočjo razstavljanja in interpretacije umetnin posreduje ... Obisk muzeja ali galerije zna biti pravo doživetje.

POVEZANE KNJIGE