Raj izgubljeni

Raj izgubljeni - Cees Nooteboom | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cees Nooteboom
DIMENZIJA
10,24 MB
IME DATOTEKE
Raj izgubljeni.pdf
ISBN
1875705878568

OPIS

Raj izgubljeni poveže na videz nepovezani zgodbi dveh neznancev: Brazilke Alme, ki skuša v Avstraliji preboleti travmo iz rodne dežele, in nizozemskega literarnega kritika Erika, za katerega je življenje izgubilo sleherni smisel in se v deželi aboriginov znajde po službeni dolžnosti. S humorjem, referencami na znamenita dela svetovne literature in številnimi skrivnostmi mitoloških razsežnosti pripoved raziskuje globino vpliva, ki ga ima lahko kratko naključno srečanje na potek naših življenj v času, ko je raj že davno izgubljen.Cees Nooteboom (1933) velja za enega najpomembnejših sodobnih nizozemskih avtorjev, njegovi odmevni romani, zbirke kratke proze, pesniške zbirke in potopisi so prevedeni v več kot dvajset jezikov. Za svoje delo je prejel več prestižnih nagrad, leta 2009 tudi najpomembnejšo nagrado nizozemske književnosti, Prijs der Nederlandse Letteren.

Delo, ki je izšlo leta 1667, naj bi bilo temeljni mejnik v razvoju angleške poezije, morda še pomembneje pa je, da je Miltonova podoba Satana bistveno zaznamovala predstavo prebivalcev zahodne Evrope o tem zlobnem bitju. Raj izgubljeni. Raj izgubljeni poveže na videz nepovezani zgodbi dveh neznancev; Brazilke Alme, ki skuša v Avstraliji preboleti travmo iz rodne dežele, in nizozemskega literarnega kritika Erika, za katerega je življenje izgubilo sleherni smisel in se v deželi aboriginov znajde po službeni dolžnosti. Raj izgubljeni je preplet dveh osebnih zgodb, navidez nepovezanih, na videz različnih.

Da bi zaslužili denar, gresta prijateljici v Perth, kjer v okviru literarnega festivala dobita vlogi statistk, preoblečenih v angele. Tako Alma spozna Erika ... Pesem Izgubljeni raj je kratka in zelo neposredna, tako da poseben opis skorajda ni potreben.

POVEZANE KNJIGE