Odkriti Boga s Terezijo Avilsko

Odkriti Boga s Terezijo Avilsko - Doroteja Hladnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Doroteja Hladnik
DIMENZIJA
9,4 MB
IME DATOTEKE
Odkriti Boga s Terezijo Avilsko.pdf
ISBN
8930460738885

OPIS

»Terezija je cerkvena učiteljica. Nekatere privlači, da govori o mističnih doživetjih, druge pa ravno to prestraši, saj doživljajo svoje versko življenje precej trezno in v njem ne vidijo nikakršne povezave s preobiljem milosti, ki ga opisuje Terezija. V Notranjem gradu pa Terezija opisuje tudi prve, prav skromne začetke duhovnega življenja, ki celo najbolj običajnim kristjanom niso tuji.«(Iz predgovora h knjigi)

Njena posebna ljubezen in navdušenje nad Terezijo Avilsko sta zame najboljša potrditev tega dejstva. Zgodovina karmelskega reda - Karmel (hebrejska beseda, ki pomeni sadovnjak, vinograd, cvetoči vrt) je 33 km dolg gorski hrbet med Sredozemskim morjem in Jezraelsko ravnino; ta gora s širnimi gozdovi in podzemnimi votlinami je v Svetem pismu zaradi svojih naravnih čarov omenjena večkrat kot simbol rodovitnosti in lepote, zaradi težke dostopnosti pa tudi kot simbol človekovega truda na ... sv. Janez od Križa.

10 ter v opombah na dnu str. Gospod Tyler, ali lahko poveste nekaj o vaši osebni izkušnji s Terezijo Avilsko? Kdaj ste jo odkrili in kako vas je srečanje z njo zaznamovalo? Najprej so nam dali sv. Terezijo Avilsko v branje med študijem na univerzi.

POVEZANE KNJIGE