Moj Mihael

Moj Mihael - Amos Oz | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amos Oz
DIMENZIJA
8,23 MB
IME DATOTEKE
Moj Mihael.pdf
ISBN
6122425139228

OPIS

»Roman sem napisal pri šestindvajsetih v prepričanju, da vem vse o ženskah. Danes si ne bi upal napisati romana, ki ga v celoti pripoveduje ženska.«Amos OzJeruzalem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Energična izobraženka Hana Gonen je vse bolj nezadovoljna s svojim sicer dobronamernim, a pustim možem Mihaelom. A »izraelska Ema Bovary« zakonske krize ne rešuje z nezvestobo, temveč se vse bolj patološko utaplja v svoji nemirni notranjosti …Moj Mihael je izjemno tankočutno napisan psihološki roman, s katerim se je Oz prvič uveljavil tudi v mednarodnem prostoru. Še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za njegovo ključno delo.»Čudovito, globoko delo, ki se zapiše v spomin kot lirična pesem, posvečena ljudstvu avtorjeve dežele, in hkrati ganljiva ljubezenska zgodba.«

Ta poetična zgodba o eroziji nekega partnerskega odnosa še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za Ozovo ključno delo. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Video mihael, stran 1.

Potem pa je knjiga postala uspešnica, ki je preživela vse do današnjih dni (zato je prevod opremljen tudi z avtorjevo spremno besedo ob trideseti obletnici izida). Izraelski pisatelj Amos Oz (1939), ta skeptična priča svojega časa in sočutni opazovalec človeške komedije, je leta 1968 izdal svoj prvi roman Moj Mihael. Ta poetična zgodba o eroziji nekega partnerskega odnosa še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za Ozovo ključno delo. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online.

POVEZANE KNJIGE