Maribor in Mariborčani

Maribor in Mariborčani Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,1 MB
IME DATOTEKE
Maribor in Mariborčani.pdf
ISBN
8699355304156

OPIS

Maribor je mesto nasprotij, ki je v preteklih stoletjih doživelo obdobja razcveta, pa tudi številnih pretresov in nazadovanja: od srednjeveškega centra judovske kulture na Slovenskem, do centra nemštva na južnem Štajerskem, od središča bogate trgovine s kmetijskimi pridelki, do najpomembnejšega industrijskega središča v nekdanji Jugoslaviji. Mesto, ki v današnjem času – v obdobju zaostrenih gospodarskih razmer, propada in je na robu socialnega zloma. Znanstvena monografija Maribor in Mariborčani predstavlja pogled štirinajstih znanstvenikov z različnih raziskovalnih področij humanistike (etnologije, biografike, zgodovine, muzikologije, antropologije, umetnostne in literarne zgodovine) na usode Mariborčanov, gospodarski in kulturni razvoj ter zmogljivosti tega svojstvenega urbanega središča na Slovenskem.

minuti zadel Gregor Bajde, streljal je s precej desne strani in žogo mojstrsko spravil v mrežo. Bolje bi lahklo posredoval tudi vratar Jan Koprivec, ki mu je žoga ušla pod telesom.

april 1941, ko je nekdanja Jugoslavija padla pod vojaškim naletom. V mestu se je ustavil ves razvoj in tudi industrija.

POVEZANE KNJIGE