Kočijaž smrti

Kočijaž smrti - Andrej Medved | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Medved
DIMENZIJA
6,6 MB
IME DATOTEKE
Kočijaž smrti.pdf
ISBN
9693898656747

OPIS

Tokratni sta še posebej zanimivi, saj upesnjujeta dva temeljna življenjska pola: mladost in smrt. Kočijaž smrti je prispodoba Harona, ki vozi umrle duše čez reko Aheron v Hades. Pesniški jezik je značilno slikovit in nabit s pomeni, ključno je občutje univerzalne napetosti vseh oblik življenja med stanji fizike in metafizike, torej nečesa življenjskega, tostranskega ter posmrtnega, nadzemskega, duhovno neznanega, prepuščenega ... Kočijaž smrti je prispodoba Harona, ki vozi umrle duše čez reko Aheron v Hades.

Pesniški jezik je značilno slikovit in nabit s pomeni, ključno je občutje univerzalne napetosti vseh oblik življenja med stanji fizike in metafizike, torej nečesa življenjskega, tostranskega ter posmrtnega, nadzemskega, duhovno neznanega, prepuščenega ... Kočijaž smrti je prispodoba Harona, ki vozi umrle duše čez reko Aheron v Hades. Pesniški jezik je značilno slikovit in nabit s pomeni, ključno je občutje univerzalne napetosti vseh oblik življenja med stanji fizike in metafizike, torej nečesa življenjskega, tostranskega ter posmrtnega, nadzemskega, duhovno neznanega, prepuščenega domišljiji pesnika in vsem nam. Nasprotno je Kočijaž smrti prispodoba Harona, ki vozi umrle duše čez reko Aheron v Hades.

POVEZANE KNJIGE