Esej na maturi 2017

Esej na maturi 2017 - Alenka Koron, Rajko Korošec, Boris Paternu, Janja Perko, Mihael Šorli | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alenka Koron, Rajko Korošec, Boris Paternu, Janja Perko, Mihael Šorli
DIMENZIJA
3,27 MB
IME DATOTEKE
Esej na maturi 2017.pdf
ISBN
8535237483613

OPIS

Knjiga Esej na maturi 2017 je namenjena vsem, ki bodo v šolskem letu 2016/2017 pisali maturitetni esej, torej v prvi vrsti maturantom in maturantkam, hkrati pa tudi njihovim profesorjem. Temeljito pripravo na pisanje maturitetnega eseja omogočata le poglobljeno branje predpisanih besedil (tako doma kot v šoli) ter njihova analitična, sintetična in vrednotenjska interpretacija pri pouku. Naloga tega priročnika je, da se z interpretacijo drugih bralcev odprejo še nadaljnje možnosti za bralska soočenja, razmišljanja in kritična pretresanja. IZBRANI KNJIGI ZA LETO 2017: ALAMUT in KRASNI NOVI SVET. VSEBINA: - Janja Perko – Nekaj besed o šolskem eseju - Alenka Koron – Literatura in distopija – Zapiski o Huxleyjevem Krasnem novem svetu - Boris Paternu – Bartolov roman o terorizmu - Mihael Šorli – Med Alamutom in Krasnim novim svetom - Rajko Korošec – O Krasnem novem svetu (in malo tudi o Alamutu) – nekaj vzpodbud za razmislek

maja 2017. Na ta dan smo tudi vsi ateisti, rojeni leta 1998 postali goreči verniki, kakor predragi Ibn Tahir iz Alamuta.

Razpoložljivost: Na zalogi Šifra: knjiga. Cena.

POVEZANE KNJIGE