Čebelja cvetna abeceda

Čebelja cvetna abeceda - Kata Laštro | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kata Laštro
DIMENZIJA
6,75 MB
IME DATOTEKE
Čebelja cvetna abeceda.pdf
ISBN
9008522559279

OPIS

Čebelja cvetna abeceda je slikanica o čebeli, kranjski sivki, ki jo je avtorica tukaj ljubkovalno poimenovala kranjčica sivka in o njeni najljubši in najbolj zdravi paši na medonosnih rastlinah, ki rastejo v domačem okolju. Razvrščene so po slovenskih imenih, po črkah abecede, pa ne naše, temveč Čebelje cvetne abecede, ki je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo. Čebelja abeceda se namreč začenja s cvetjem, ki že zgodaj spomladi čebelam začne ponujati cvetni prah in nektar, kot hrano.Avtorica je vez z naravo preko zelišč poimenovala ZELENA NIT. Rastline so tako tesno povezane z ljudmi, da življenje brez njih ni mogoče. Čebele, kot opraševalci, predstavljajo bitja, ki so enako pomembna za življenje in ravnovesje v naravi. Zelena nit je pogoj za preživetje človeka na Zemlji. Čebele in rastline, sodeč po fosilnih ostankih v jantarju, živijo na Zemlji najmanj 100 milijonov let. Naprej lahko gredo tudi brez človeka.

Za praznik so ljudje lomili oljčne veje in palmove veje ter jih postlali kot preprogo pred Jezusom Kristusom, ko je ta na oslu prijahal v Jeruzalem in tu ... Zeliščna abeceda Čebelja cvetna abeceda Moje prvo zeleno berilo 16. JAMNIK, Tilka: Pika v knjižnici 17.

K čebelji paši štejemo medičino ali nektar, mano ali medeno roso, cvetni prah, ki mu pravimo tudi pelod ali obnožina in vodo. Zeliščna abeceda Čebelja cvetna abeceda 16. JAMNIK, Tilka: Pika v knjižnici 17.

POVEZANE KNJIGE