Sopotniki

Sopotniki - Srečko Čož | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Srečko Čož
DIMENZIJA
6,89 MB
IME DATOTEKE
Sopotniki.pdf
ISBN
9827481579042

OPIS

Osvajamo lahko z mečem ali z besedami. In Srečko Čož je mojster pisane besede. V njegovih pesmih se na videz preproste rime prepletajo v literarne mojstrovine, kjer glavni junak - on - riše vsakdanja dogajanja, ljubezenske pripetljaje, socialne tematike in še in še v kohezijsko celoto, na mestih nadgrajeno s postmodernistično miselnostjo in hkrati klasično preprostostjo. In ko je v pesmi prebrana zadnja vrstica, ko se bralec ustavi, zadiha in pomisli na prebrano, spozna: "V pesmi sem jaz!" Zato je logično, da poglavja nosijo naslove Ona, Mi, Ti ... A nad njimi, med njimi, njihov stvarnik in sočasno njihov sluga, je Jaz. Avtor in bralec hkrati. Zato je četrta pesniška zbirka Srečka Čoža Sopotniki svojevrsten literaren dosežek, ki hkrati orisuje razmere današnjega časa skozi svoje občutke kot tudi razdaja svoje srce in najglobje, morda že skoraj preveč skrivnostne, misli na dostojen, spet drugič pa na igriv, razposajen, mladostniški način, česar so bili skozi zgodovino sposobni le največji ustvarjalci. Sopotniki bodo v kulturnih krogih zagotovo še sredstvo številnih razprav, saj odpirajo teme, ki kar kličejo po razčlenjevanju. Če jih bodo le znali naši (samooklicani) kulturni kritiki prav presoditi in tudi uporabiti ...Marjanca Scheicher, založnica

Storitev bo v občini Idrija zaživela v sodelovanju Občine Idrije z Zavodom Sopotniki. Pravijo, da je vsako leto nepopisan list, in na idrijski Občini si želimo, da bi se z letom, ki prihaja, skupaj podali na pot in napisali zgodbo solidarnosti in medčloveške bližine. Človek človeku sopotnik.

Zavod Sopotniki je prostovoljska organizacija, ki na območju že 15 slovenskih občin izvaja brezplačne prevoze za starejše občane. Sopotniki V občini Sevnica smo aprilom 2017 začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki starejšim zagotovlja višjo kakovost življenja. Storitev brezplačnih prevozov za starejše v občini Sevnica izvajamo v Zavodu Sopotniki v sodelovanju z Občino Sevnica in Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica ... Sevniški Sopotniki imajo novo vozilo.

POVEZANE KNJIGE