Pripovedka o Metodi

Pripovedka o Metodi - Breda Smolnikar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Breda Smolnikar
DIMENZIJA
5,44 MB
IME DATOTEKE
Pripovedka o Metodi.pdf
ISBN
4814773246603

OPIS

Pisateljica v njej na leposloven način polemizira z vsemi, ki so se tako ali drugače obregnili ob svobodo njene ustvarjalnosti, na jezikovni ravni pa pripovedovalka sledi lipogramski ... enkratnosti in povednosti je ilustrirana še ljudska pripovedka o zanimivem nastanku gorenjskega gozda in njegovega imena) sem po predstavljenem namenu in metodi dela najprej osvetlila temeljno pomensko podstat ter splošne vsebinske pomene gozda, drevja, parka in vrta. "O vojvodskem stolu in Liburniji ter o metodi in znanstveni korektnosti neke razprave". Zgodovinski časopis 51 (1997), s.

»Pri ljudeh obstaja pripovedka o tem, kako je dobri čarovnik spremenil človeka v pšenično zrno, da bi ga rešil pred zlobnim čarovnikom. Zlobni čarovnik se je spremenil v petelina, da bi zrnje pozobal.

POVEZANE KNJIGE