Moč argumenta

Moč argumenta - Danilo Šuster | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Šuster
DIMENZIJA
5,62 MB
IME DATOTEKE
Moč argumenta.pdf
ISBN
8207273468932

OPIS

Ta knjiga uvaja izobraženega bralca v logiko tako, da ponuja orodja za prepoznavanje, analizo in oceno argumentov in kritiko slabih korakov, ki se pojavljajo v vsakdanjih razpravah: v politični debati, na sodišču, v javni polemiki, v uredniškem komentarju, v navajanju razlogov za sprejem zakonskega predloga, v detektivskem izpeljevanju posledic, v strokovni reviji, v filozofski in znanstveni razpravi ...Veščin neformalne logike se je mogoče naučiti s prakso, zato teoretičnemu delu sledi še poglavje Argument »v živo«, v katerem avtor obravnava debate kot del vsakdanje argumentacije in tipične napake pri tem.

premisa Sokrat je smrten. sklep Veljavnost in zdravost argumenta "Argument je veljaven, kadar je njegova logična oblika veljavna - v tem primeru je logično nemogoče, da bi bile premise resnične, zaključek pa neresničen.

Se vam je že zgodilo, da ste dobili odlično idejo in ko ste jo zagreto predstavili drugim, nihče ni znal videti enkratnosti v njej? Vas je že kdaj nekaj navdušilo in ko ste o tem želeli povedati drugim, z besedami nikakor niste mogli zaobjeti čudovitih vtisov, ki so bili v vašem srcu? ... Vse pogosteje in vse bolj razločno se v javnosti izpostavlja vprašanje, kaj v družbi, pa tudi v parcialnih situacijah zmaguje in prevladuje: moč argumenta ali argument moči. Odgovor nikakor ni spodbuden, zato je ponovni izid učbenika neformalne logike, ki je prvič izšel pred skoraj dvajsetimi leti, smiseln in … logičen. Moč argumenta.

POVEZANE KNJIGE