Kotlar, krojač, vojak, vohun

Kotlar, krojač, vojak, vohun - John le Carré | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John le Carré
DIMENZIJA
8,46 MB
IME DATOTEKE
Kotlar, krojač, vojak, vohun.pdf
ISBN
8381764437551

OPIS

John le Carré (1931) je velemojster vohunskega romana in eden tistih piscev, čigar junaki so vselej prikazani v vsej svoji kompleksnosti. Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših – Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974. Redkobesedni George Smiley se v njem znajde pred težko nalogo, saj mora odkriti »krta«, dvojnega agenta sovjetske KGB, ki se je za desetletja naselil v Cirkusu, štabu britanske tajne službe. Izvrsten hladnovojni triler z oživljanjem starih antagonizmov le pridobiva vrednost, po njem pa so posneli tudi odlično televizijsko serijo in film.

Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših - Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974. Vrhunski triler o vrhuncu hladne vojne Moderna klasika, v kateri je Carre mojstrsko ustvaril popolno vizijo skrivnega vohunskega sveta! Na vrhuncu hladne vojne, v začetku 70. let 20.

Piše se leto 1973, hladna vojna še naprej vzdržuje napete mednarodne odnose in oddelek britanske tajne službe MI6 s kodnim imenom Cirkus se trudi iti v korak z vohunskimi podvigi ... Produkcija: VB/Francija/Nemčija, 2011 Scenarij: Bridget O'Connor, Peter Straughan Režija: Tomas Alfredson Igrajo: Gary Oldman, Colin Firth, John Hurt, Mark Strong Zapleten vohunski film, ki... Kotlar, krojač, vojak, vohun Tinker Tailor Soldier Spy, 2011 Tomas Alfredson Spoznajmo zgodbo iz filma Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun. Piše se leto 1973; hladna vojna še naprej uničuje mednarodne odnose in britanska tajna služba MI6 s kodnim imenom Cirkus se trudi iti v korak z vohunskimi podvigi drugih držav, da bi ohranili varnost v Veliki Britaniji. V slavnem romanu Kotlar, krojač, vojak, vohun je razkrinkal izdajalca v najvišjih krogih britanske tajne obveščevalne službe, v romanu The Honourable Schoolboy pa razgalil operacijo pranja denarja v Aziji.

POVEZANE KNJIGE