Kako še drugače misliti o seksu

Kako še drugače misliti o seksu - Alain de Botton | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alain de Botton
DIMENZIJA
9,48 MB
IME DATOTEKE
Kako še drugače misliti o seksu.pdf
ISBN
4703686814968

OPIS

Knjiga v kateri avtor s prepričljivo poštenostjo opisuje in obenem ponuja resen razmislek o moderni seksualnosti. Redkokdaj v življenju nimamo občutka ‒ običajno z določeno stopnjo skrite agonije, na primer ob koncu določene zveze ali ko v postelji frustrirano ležimo ob partnerju in ne moremo spati ‒ da smo glede seksa nekako čudni. To je področje, na katerem ima večina ljudi globoko v sebi boleč vtis, da se v njem počutimo nenavadno. Čeprav gre za eno najbolj intimnih aktivnosti, je seks obdan z vrsto močnih družbeno sankcioniranih pravil, ki določajo, kako naj bi normalen človek čutil in se odzival glede tega vprašanja. V resnici pa nas je zelo malo seksualno normalnih. Skoraj vse preganjajo občutki krivde, nervoze, fobije in nenavadno moteče želje pa tudi popolno nezanimanje ali celo gnus. Seksa se ne lotevamo, kakor bi se ga morali, z veseljem, športno, brez obsesij, premočrtno in prilagojeno, tako torej, kakor menimo, da se ga vsi drugi. Na splošno se vsi počutimo deviantno ‒ vendar samo skozi prizmo neke globoko zgrešene ideje o tem, kaj je normalno. Glede na to, kako pogosto smo čudni, lahko obžalujemo, kako redko postanejo realne seksualne prakse del javnega življenja. Večine našega seksualnega bistva ne moremo deliti z ljudmi, za katere želimo, da bi o nas ohranjali dobro mnenje. Tako moški kot tudi ženske, ki so v zvezi ali zaljubljeni, večino, razen redkih delčkov, svojih seksualnih želja instinktivno skrivajo, saj se bojijo ‒ običajno upravičeno ‒ da bi razkritje v njihovih partnerjih vzbudilo nevzdržni prezir. Lažje nam je umreti kot da bi se spustili v določena razkritja. Osrednji namen filozofske knjige o seksu je očiten: ne uči nas, kako seksati intenzivneje ali pogosteje, ampak nam predlaga, kako naj se, skozi skupni glas, počutimo malo manj boleče čudni glede seksa, ki si ga ali želimo ali se ga izogibamo.

Iskreno takšnega odgovora nisem pričakovala, kar je on tudi začutil in že v isti sapi mi je zatrjeval, da so to samo fantazije in naj si ne belim glave. 11 stvari o seksu, ki bi jih morali vsi vedeti Nenehno se ukvarjamo s seksom, zato se nam kaj hitro lahko zgodi, da sploh ne pomislimo na kakovost svojih intimnih trenutkov. Seveda smo se nekaj osnov naučili pri pouku biologije, vendar pa je verjetno le malo učiteljev, ki bi najstnikom pojasnili tudi, kaj pravzaprav pomeni dober seks in kako ... Odkrito je povedala, kako je tašči, ko je izvedela, da je noseča, zaradi strahu in vzhičenja takoj zaupala novico.

109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1) s 15.6.2013 prinaša nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih v računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Marketing magazin je izdal tri nove knjige, in sicer Kako najti polnovredno delo, Kako zmanjšati denarne skrbi in Kako še drugače misliti o seksu. Pristopite k življenju v letu 2016 na nov, svež, bolj polnokrven način.

POVEZANE KNJIGE