Dobra žena

Dobra žena - Jill Alexander Essbaum | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jill Alexander Essbaum
DIMENZIJA
6,48 MB
IME DATOTEKE
Dobra žena.pdf
ISBN
5219651465247

OPIS

Anna Benz, Američanka na koncu tridesetih, živi z možem Brunom, švicarskim bančnikom, ter njunimi tremi otroki v popolnem predmestju Züricha. Kljub temu, da je dobro preskrbljena, se življenje v njej ruši. Brezciljna in vedno bolj nesposobna, da bi se povezala s čustveno nedostopnim Brunom ali celo s svojimi lastnimi mislimi in občutji, se poskuša predramiti z novimi izkušnjami: tečajem nemščine, jungovsko analizo in nizom spolnih razmerij, v katera se spusti s takšno lahkotnostjo, da preseneti celo samo sebe. A napetost se zaostruje in stvari ji začnejo uhajati izpod nadzora …Ameriška pisateljica Jill Alexander Essbaum je z Dobro ženo ustvarila intimno, intenzivno in z natančnostjo švicarskega noža izpisano zgodbo o zakonu, zvestobi, seksu in moralnosti. Anna Benz je navdušujoča junakinja s strastmi in odločitvami, ki krmari med naslado in ljubeznijo, krivdo in sramom ter izgovori in razlogi. Njena zgodba, polna odkritosti in lepote, nam razkriva, kako se ustvarjamo in izgubljamo, ter prikazuje včasih katastrofalne odločitve, ki jih sprejemamo v iskanju lastnega jaza.Navdušujoč roman o zakonu, zvestobi, seksu in moralnosti z očarljivo glavno junakinjo, ki se trudi živeti smiselno življenje.

- Dugometražni igrani film "Dobra žena" rediteljke i glumice Mirjane Karanović. Žena Zorana Predina po njegovi hudi bolezni ubrala svojo pot. Kakšne presenetljive preobrate prinese življenje, je na svoji koži dodobra izkusila Barbara Lapajne Predin.

Brezciljna in vedno bolj nesposobna, da bi se povezala s čustveno nedostopnim Brunom ali celo s svojimi lastnimi mislimi in občutji, se poskuša predramiti z novimi izkušnjami: tečajem nemščine, jungovsko analizo in nizom spolnih razmerij. Mladina je poslušala z odprtimi usti. Slišali so tudi spomine starejše osebe o tem, kako so se prazniki, kot so Dan žena, Valentinovo in materinski dan praznovali včasih, koliko je bilo znanega o sami zgodovini teh praznikov, kakšen je bil nekoč družbeni položaj žensk in kakšni so bili običaji, povezani z Dnevom žena. Spletna mesta Dela d.o.o.

POVEZANE KNJIGE