Besede nad oblaki

Besede nad oblaki - Evald Flisar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Evald Flisar
DIMENZIJA
6,12 MB
IME DATOTEKE
Besede nad oblaki.pdf
ISBN
7557073222988

OPIS

Na dolgem letu iz Londona v Singapur drug poleg drugega sedijo zakonci, partnerji, sorodniki, pa tudi popolni neznanci. Zapletajo se v sprva vljudnostne, kasneje pa vse bolj dramatične pogovore, in začne se kazati, da so nekateri potniki na nenavaden način in morda celo usodno medsebojno povezani. Pred nami sta pretežno v dialogih napisana in stopnjujoče dramatična raziskava razdrobljenosti sodobne človeške misli in katalog zvijač, ki se jih poslužujemo v medčloveških odnosih, pred nami je mešanica detektivske negotovosti, tragedije, smeha in posmeha. Med dvanajsturnim poletom skozi idejno zgodovino človeštva nas spremlja vse bolj mučno vprašanje: bomo strmoglavili? Ali bomo varno pristali?

Najbolj krepnjena sem bila po službeni poti v Pariz, kjer smo celo noč ponočevali, »vlomili« v hotelski bazen, zjutraj pa vsi pomečkani imeli sestanke ... Kumulusi (cu; iz latinske besede cumulus - kup) so nizki oblaki vertikalnega razvoja. So ločeni, navadni gosti oblaki, ki se vertikalno razvijejo v obliki kop in kupol, katerih vrhnja površina je podobna cvetači.

[Evald Flisar] -- Osemletni Hugo in njegov očka sta namenjena v Avstralijo obiskat Hugovo mamico. Med dolgim poletom se najprej pogovarjata o letalih, potem pa bi fantek rad izvedel, zakaj ju je mamica zapustila.

POVEZANE KNJIGE