Batik grafit

Batik grafit - Petra Žišt | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Petra Žišt
DIMENZIJA
5,90 MB
IME DATOTEKE
Batik grafit.pdf
ISBN
9097845662677

OPIS

Petra Žišt, rojena 1986 v Mariboru, je kulturna antropologinja in predvsem opazovalka sveta, ki je na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomirala na temo uličnega gledališča. Je zmagovalka festivala mlade literature Urška 2014 in to je njena prva pesniška zbirka. Zadnja leta je živela med Slovenijo, Indonezijo in Reunionom, kjer je spletala tudi prozne zgodbe. Največ njenih misli nastaja v gibanju, v letalu, na ladji, na vlaku, v avtobusu, metroju, avtomobilu, na motorju, kolesu, peš … zato ne more obstati pri miru. V različnih obdobjih življenja je govorila angleško, francosko, italijansko, špansko, nemško, indonezijsko, arabsko in malgaško, da bi se dotaknila mavrice.Pesniška zbirka je bila izdana pod mentorstvom pesnika in državnega selektorja, Zorana Pevca, ki je napisal spremno besedo z naslovom Vsak kraj ima svoj zvok; naslovnico je oblikovala Meta Wraber.

Tvoří pigment ve vápencích a jílovitých břidlicích.Ložiska grafitu vznikají při přeměně usazených hornin ze zbytků organických látek a tvoří vrstvy nebo čočkovitá tělesa v rulách, svorech, fylitech nebo mramorech. Grafit je ena od štirih alotropskih modifikacij ogljika. Alotropija je namreč pojav, ko se element pojavlja v več kristalnih oblikah; ogljik se poleg grafita pojavlja še kot diamant, fuleren in grafen.

Cena: 35,00 zł. zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy ... Minh Dam je trenutno eden najvplivnejših akvarelistov mlade generacije na Poljskem.

POVEZANE KNJIGE