Zakaj se zbujam zgodaj

Zakaj se zbujam zgodaj - Mary Oliver | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mary Oliver
DIMENZIJA
12,59 MB
IME DATOTEKE
Zakaj se zbujam zgodaj.pdf
ISBN
8565951006809

OPIS

Mary Oliver (1935), ki že desetletja sodi med najbolj priljubljene ameriške pesnice, je navdih za poezijo od nekdaj iskala in našla v naravi, zaradi česar so jo primerjali s Henryjem Thoreaujem, z Emily Dickinson pa si po mnenju nekaterih delita ljubezen do samote in notranjih monologov. Po besedah pesnika in kritika James Dickeyja »Mary Oliver globoko pod površino bleščečega se jezikovnega učinka očara na prav poseben, subtilen in skrivnosten način. Njene besede delujejo kot urok, povsem drugače od preostalih pesnikov, saj nas začara kot resnična stvarnica.«

Zakaj se zbujam zgodaj Avtor: Mary Oliver | Založnik: Mladinska knjiga. Redna cena: 24,94 € Mary Oliver (1935), ki že desetletja sodi med najbolj priljubljene ameriške pesnice, je navdih za poezijo od nekdaj iskala in našla v naravi, zaradi česar so jo primerjali ... Ameriška pesnica Mary Oliver je v eseju Ostajati pri življenju (1995), ki je dodan slovenski verziji zbirke Zakaj se zbujam zgodaj (Zbirka Nova lirika, prevod Tanja Ahlin, 2015), verjetno podala enega najlepših začrtov med poezijo oziroma pisanjem kot izpovedno formo in obrtniško spretnostjo.Jezik ni orodje za opisovanje samega sebe, pravi pesnica, jezik so vrata - na tisoče vrat ... Naroči se na podkast Ena izmed najbolj priljubljenih sodobnih ameriških avtoric, dobitnica številnih uglednih nagrad in priznanj - med drugim tudi eminentne Pulitzerjeve nagrade - Mary Oliver , je bila slovenskim bralcem do knjižnega izbora pesmi, ki je pod naslovom Zakaj se zbujam zgodaj , izšel nedavno, domala neznana. Zakaj se zbujam zgodaj.

Naša punčka ... Preverite, zakaj se vi zbujate utrujeni. Glasujte za POPove zdravnike.

POVEZANE KNJIGE