Pika Nogavička

Pika Nogavička - Astrid Lindgren | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Astrid Lindgren
DIMENZIJA
12,48 MB
IME DATOTEKE
Pika Nogavička.pdf
ISBN
5994374434113

OPIS

V življenju in delu Pike Nogavičke so uresničene najglasnejše in najtišje želje otrok in odraslih. Pika premaga vse in vsakogar, ukroti tako leva kot hudobnega lumpa. Nikogar se ne boji, je bogata in svobodna, saj lahko zmeraj stori, kar si zaželi.Ena najbolj priljubljenih svetovnih pisateljic za otroke Astrid Lindgren je za stvaritev neprekosljive čarobne vile našega veka leta 1958 prejela Andersenovo nagrado, najvišje priznanje na področju književnosti.

Nastanek pegaste junakinje sicer sega v leto 1941, ko je pisateljičina sedemletna hči Karin zbolela za pljučnico. Vsak dan si je želela slišati kakšno zgodbo, nekega dne pa je materi rekla, naj ji pove zgodbo o Piki Nogavički.

Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: eknjiga ... Pika Nogavička Kaj naj izmislim si, kaj bomo delali….Zabava se začenja na moji posteljipridruži se mi Ficko, po zraku ko letim,kolo in stojo delam, a za šolo mi ni mar,vila Čira Čara že čaka na nas….. Hej, Pika Nogavička,čola hop, čola hej, čola hopsasa,vsak dan si izmislinekaj čisto novega.

POVEZANE KNJIGE