Češnje, bele in rdeče

Češnje, bele in rdeče - Tanja Tuma | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tanja Tuma
DIMENZIJA
12,89 MB
IME DATOTEKE
Češnje, bele in rdeče.pdf
ISBN
5107085900780

OPIS

Češnje, bele in rdeče so napisane z nostalgičnimi spomini na griče in kraje, kjer je pisateljica preživljala poletne počitnice z bratrancem in sestričnami – Brkine. Je zgodovinski roman in govori o drugi svetovni vojni, razdorih in spravi. V osredju so osebne zgodbe glavnih junakov in junakinj. Dve prijateljici, Ada in Valerija, sovaščanki s Kozjan, majhne vasice v Brkinih, se v vojni vihri znajdeta na nasprotnih straneh. Prva se poroči z zagrizenim protikomunistom in domobrancem, druga je aktivistka Osvobodilne fronte, ki mora v določenem trenutku zbežati v gozd k partizanom. V okrutni vojni, ki ne izbira žrtev, otroka obeh pristaneta v naročju tiste, ki ostane v novi Jugoslaviji. V zrelih letih, sedemdeset let kasneje, se tako brat in sestra soočita s svojo preteklostjo in veliko ljubeznijo svoje pogumne matere. Češnje cvetijo belo in zorijo rdeče. Njihovi snežno beli cvetovi niso nič manj opojni kot njihovi sladki rdeči sadeži. V slovenski epopeji zaživijo Brkini, prizori iz partizanskega življenja na Notranjskem, bolnica Franja, osvobojena ozemlja ter Ljubljana v času druge vojne in po njej, ko so bili ljudje nemočne žrtve uničevalnih ideologij.

Dve prijateljici, Ada in Valerija, sovaščanki s Kozjan, majhne vasice v Brkinih, se v ... Nahajate se tukaj: Domov » Priporočamo » Knjige » Leposlovje » Družbeni romani » Češnje, bele in rdeče: roman o spravi Zaloga Češnje, bele in rdeče: roman o spravi Roman Češnje, bele in rdeče se vrača v turbulenten čas v letih 1943 do 1949. Protagonistko Valerijo spoznamo še ne polnoletno, privlačno dekle iz zakotne brkinske vasice, kjer življenje kljub vojni, kot piše, »teče kot po maslu, ki so ga tolkli iz smetane lepo rejenih krav«. Svetovni slovenski kongres je vseslovenska organizacijska skupnost, ki povezuje in združuje Slovence doma in po svetu na temelju zavezanosti slovenstvu, ne glede na nazorske, strankarske in druge razlike.

Roman o spravi je izšel tudi v angleškem jeziku "White and Red Cherries". Leta 2018 je izdala nadaljevanje balkanske sage v angleščini "Tito's Legacy". ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele in rdeČe ČeŠnje, bele ... Marjana je spregovorila druga, nedolgo za Sanjo.

POVEZANE KNJIGE