Bikec Ferdinand

Bikec Ferdinand - Munro Leaf | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Munro Leaf
DIMENZIJA
9,66 MB
IME DATOTEKE
Bikec Ferdinand.pdf
ISBN
6062929660355

OPIS

Otroška književna klasika Američana Munroja Leafa je prvič izšla leta 1936 in takoj postala svetovna uspešnica. Knjigo so zaradi mirovniškega sporočila v fašistični Španiji in nacistični Nemčiji prepovedali. Vsebina knjige še danes presega okvire otroške literature.Zgodbo o Ferdinandu je v slovenščino že leta 1957 prevedel Janez Gradišnik, zdaj pa je spet med nami v novem prevodu Darje Marinšek.

Knjigo, ki je bila zaradi mirovniškega sporočila v frankistični Španiji in nacistični Nemčiji prepovedana, so začeli izdajati leta 1936, dve leti pozneje pa je ta po številu prodanih izvodov že prehitela ... Ferdinand je odločen, da mu bo nekako uspelo pobegniti nazaj domov. Med svojim podvigom prijazni bikec spozna veliko novih prijateljev in s svojo drugačnostjo in dobrosrčnostjo spremeni življenja vseh.

Leta so minevala in bikec je zrasel v močnega bika. View the profiles of people named Bikec Ferdinand. Join Facebook to connect with Bikec Ferdinand and others you may know.

POVEZANE KNJIGE