Zaupanje in pogum

Zaupanje in pogum - Anton Štrukelj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Štrukelj
DIMENZIJA
5,79 MB
IME DATOTEKE
Zaupanje in pogum.pdf
ISBN
4153240884391

OPIS

Pri Družini je izšla razširjena slovenska izdaja prvotno nemške knjige o zaupanju, objavljene že leta 2012 za 85. rojstni dan papeža Benedikta XVI. Slovenska knjiga vsebuje 15 besedil, ki so medtem izšla v več jezikih.Peter Seewald v spremni besedi piše:˝Slovenski dogmatik Anton Štrukelj je predložil knjigo, ki je na odličen način primerna, da ponovno pokaže izvire moči Kristusove ladje. Žgoče aktualni so odlomki o duhovniški službi. Duhovnik mora biti človek, »ki Jezusa pozna od znotraj, ga je srečal in se ga naučil ljubiti.« Šele kot mož molitve bo zares »duhoven« človek. »Duhovnik mora voditi ljudi k sposobnosti sprave, odpuščanja in pozabljanja, prenašanja in velikodušnosti. Biti mora predvsem sposoben, stati ljudem ob strani v bolečini – v telesnem trpljenju kakor v vseh razočaranjih, ponižanjih in tesnobah, ki niso nikomur prihranjene.« V knjigi se je avtorju posrečilo dobro berljivo in pregledno prikazati, kaj Joseph Ratzinger uči in živi. Na kratko: »Zaupanje« je zanesljiv best of Benedikt, pristen katoliški vademecum za uro stiske.˝

Søren Kierkegaard, oče eksistencializma, je dejal, da pogum zahteva trenutno izgubo ravnotežja. Zdaj pa dobro, ne drznost pomeni izgubiti sebe prej ali slej ... V nas se skrivajo mir, ljubezen, moč, zaupanje, pogum, sočutje, svoboda.

Gre za to osebno vrednost, zaradi katere pridobivamo zaupanje, ki mobilizira notranje vire, da bi dosegli cilje in se spopadli z neprijetnostmi. Søren Kierkegaard, oče eksistencializma, je dejal, da pogum zahteva trenutno izgubo ravnotežja.

POVEZANE KNJIGE