Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem

Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem - Wang Hui, Jana S. Rošker | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Wang Hui, Jana S. Rošker
DIMENZIJA
9,6 MB
IME DATOTEKE
Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem.pdf
ISBN
4719287025569

OPIS

Prva knjiga iz zbirke Studia Humanitatis Asiatica predstavlja delo enega najpomembnejših intelektualcev moderne Kitajske, čigar reprezentativna dela so bila prevedena v angleščino in druge tuje jezike. Wang Hui, tudi eden izmed najprovokativnejših intelektualcev, je avtor številnih knjig, člankov in izjav za javnost, ki se na nekonvencionalen način ukvarjajo in interpretirajo akademsko-raziskovalna in družbeno-politična vprašanja sodobnega časa. Knjiga je zbirka prevodov daljših, že objavljenih esejev Wang Huija in razprave o njegovem delu, ki jo je napisala Jana S. Rošker. Vsi prispevki se nanašajo na družbene spremembe na Kitajskem v zadnjih nekaj desetletjih in se pri tem osredotočajo predvsem na razburkano dogajanje v političnem svetu. Knjiga je tako pomemben prispevek k razumevanju kitajske zgodovine in sedanjosti skozi Wang Huijeve oči in prinaša njegova spoznanja in vedenja širšemu krogu bralcev v slovenskem prostoru.

Cenjen je tako doma kot v tujini, kar je presenetljivo glede na to, da je bil Wang Hui, tudi eden izmed najprovokativnejših intelektualcev, je avtor številnih knjig, člankov in izjav za javnost, ki se na nekonvencionalen način ukvarjajo in interpretirajo akademsko ... Wang Hui, tudi eden izmed najprovokativnejših intelektualcev, je avtor številnih knjig, člankov in izjav za javnost, ki se na nekonvencionalen način ukvarjajo in interpretirajo akademsko-raziskovalna in družbeno-politična vprašanja sodobnega časa. WANG, Hui, ROŠKER, Jana S. Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem, (Zbirka Studia humanitatis Asiatica).

pehotnega polka iz Szegeda na Mrzlem Vrhu = The mountain of blood and sighs : soldiers of the 46th infantry regiment from Szeged on Mrzli Vrh. Tolmin: Društvo Peski 1915-1917: Tolminski muzej, 2015.

POVEZANE KNJIGE