Umetnost padanja

Umetnost padanja - Inga Sætre | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Inga Sætre
DIMENZIJA
6,84 MB
IME DATOTEKE
Umetnost padanja.pdf
ISBN
7578452298853

OPIS

Rakel je glavna junakinja Umetnosti padanja (Fallteknikk, 2011). Iz domačega kraja se ravno preseli na svoje, v Gjøvik, kjer obiskuje zadnji letnik gimnazije. Z najboljšo prijateljico Ingrid igrata v bendu in se vpišeta na tečaj aikida, nenadoma pa se Rakelino življenje obrne v povsem nepričakovano smer – ugotovi namreč, da je zanosila.Poleg načina pripovedi, ki se ne zadovolji z običajnimi posplošitvami, marveč se brez obsojanja poda na pot resnega premisleka o sebi in svetu, je glavna odlika pričujoče knjige avtoričin izjemni posluh za slikanje atmosfer. Izbrana vrsta risbe kar se da zvesto sledi obravnavani tematiki, pripovedi tok pa prekinjajo lirične celostranske barvne vedute ter naslovi poglavij, ki nosijo imena mesecev – od avgusta do marca.Umetnost padanja je zgodba o prijateljstvu, o osamljenosti, prevzemanju odgovornosti za lastno življenje, o postavljanju na svoje noge ter o tisti razpoki, ki je tam zato, da more v vsako stvar prodreti svetloba.

Hvala za razumevanje in lepe praznike vam želimo! Sledenje naročila; ... Vendar spoj neizprosnih sanj in nenaravno vztrajnega padanja ustvari morda najbolj čustveno nabite trenutke v zgodovini gledališča. Umetnost bivanja: stanovanje na Resljevi "Privilegij je, da smo načrtovali za naročnika, ki je navdušen nad oblikovanjem in umetnostjo.

Ko je sila upora enako velika kot sila teže je vsota sil na telo enaka nič. Po izreku o ravnovesju: Kadar je vsota vseh sil, ki delujejo na telo enaka nič telo miruje ali se giblje premo enakomerno.

POVEZANE KNJIGE