Štirje časi. Filozofski pogovori in samogovori. Zima

Štirje časi. Filozofski pogovori in samogovori. Zima - Marko Uršič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Uršič
DIMENZIJA
9,21 MB
IME DATOTEKE
Štirje časi. Filozofski pogovori in samogovori. Zima.pdf
ISBN
7384813578337

OPIS

Tetralogija Štirje časi, filozofsko-pisateljski projekt brez primerjave v sodobni slovenski literaturi, se po dobrem desetletju, odkar je Cankarjeva založba izdala Pomlad, izteka v Zimo oziroma knjigo O sencah. Kar je pomembno poudariti. Avtor je namreč bralca v svoje obsežno delo uvajal, med drugim, s pojasnilom, da štirje časi niso le praktična astronomska razdelitev, ampak da gre tudi za sedanjost, preteklost, prihodnost in večnost.

Pomlad: prvi čas Miroslav Košuta: Pomol v severno morje Gaston Bachelard: Poetika prostora Walter Benjamin: Enosmerna ulica Lili Potpara, Zgodbe na dušek Marijan in Stana Prosen: Zvezdni miti in legende Kristijan Muck: Zvonove zgodbe Sebastijan Pregelj: Svinje brez biserov Štirje časi : filozofski pogovori in samogovori, Zima : četrti čas, preludij : o sencah. 1.

Vabljeni! Marko Uršič: Štirje časi. Filozofski pogovori in samogovori.

POVEZANE KNJIGE