Razpoložena za Pariz

Razpoložena za Pariz - Vesna Milek | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vesna Milek
DIMENZIJA
10,62 MB
IME DATOTEKE
Razpoložena za Pariz.pdf
ISBN
7617140904434

OPIS

Razpoložena za Pariz je preplet presunljivih življenjskih zgodb in velemestnih ikon, različnih zgodovinskih obdobij in sodobnosti, ki jih Vesna Milek izriše na brezčasnem zemljevidu Pariza.Razpoložena za Pariz je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Je knjiga o mestu muz. In mestu nasprotij: veličastnih ljubezenskih zgodb in spektakularnih obglavljenj, steznikov in ženske emancipacije, najbolj navdihujočih cerkva in najcenejših prostitutk.V knjigi Razpoložena za Pariz Vesna Milek v svojem nezamenljivem slogu pokaže, da lahko samo nekdo, ki vznesen kot otrok prvič odkriva koščke Pariza, naslika najlepšo podobo za tiste, ki niso nikoli imeli privilegija živeti v njem, in za vse, ki hrepenijo po vračanju v večno mesto luči.

Potem na koncu se niti ne spomnim več vsega, pa čeprav so stavki ali odlomki označeni, kar naj bi me spomnilo na kakšne misli me je zapeljalo zapisano v knjigi. Torej sem spet prepozna. Vesna Milek o svoji novi knjigi Razpoložena za Pariz: "Brez lažne skromnosti moram reči, da bi za takšen tip knjige, če bi jo začela pisati popolnoma od začetka, potrebovala kar nekaj let.

Preberite še: The Queens Gambit: Najbolj gledana serija v zgodovini Netflixa, ki je obudila zanimanje za šah. Morda vas zanima tudi: Peaky Blinders (Birminghamske tolpe) se bodo zaključile s filmom. Vedno je lepo, ko je mesto že samo po sebi tako veličastno, da za doživetja ni potrebno poseči globoko v denarnico.

POVEZANE KNJIGE