Pesmi in pesmičice

Pesmi in pesmičice - Vinko Möderndorfer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Möderndorfer
DIMENZIJA
9,43 MB
IME DATOTEKE
Pesmi in pesmičice.pdf
ISBN
9936279722214

OPIS

Vinko Möderndorfer je pripravil antologijo svojih pesmi iz že objavljenih del (Kako se dan lepo začne, Madonca fleten svet, Zakaj so sloni rahlospeči, Luža, čevelj, smrkelj in rokav ...), nekaj pesmi pa bo v zbirki Pesmi in pesmičice objavljenih prvič. Pesmi so zelo raznolike povsebini, zgradbi in rimi. Nekatere nagovarjajo že predšolske otroke, nekatere pa najstnike.Vinko Möderndorfer (1958) je pesnik, pisatelj, dramatik in režiser. Doslej je objavil več kot petdeset knjig. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada in Župančičevo nagrado. Za mladinski roman Kot v filmu je prejel nagrado modra ptica 2013, nagrado desetnica in nagrado večernica.

Novak Prebesedimo besede C - pesmi 5. France Prešeren Povodni mož M - pesmi 6.

Izbral, spremno besedo napisal Niko Grafenauer; dopolnjeni del izbrali Niko Grafenauer, Darka Tancer Kajnih in Irena Matko Lukan. Ilustriral Damijan Stepančič.

POVEZANE KNJIGE