Moj magnezij

Moj magnezij - Ajša Kranjc | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ajša Kranjc
DIMENZIJA
10,65 MB
IME DATOTEKE
Moj magnezij.pdf
ISBN
5447394368504

OPIS

O magneziju in njegovem pomenu za zdravje ne slišimo toliko kot o nekaterih drugih hranilih. Morda zato, ker je njegovo delovanje preveč zapleteno in preveč raznoliko, da bi ga sploh lahko v celoti zaobjeli in razumeli. Morda tudi zato, ker ni zdravilo, ki bi ga lahko patentirali.Toda magnezij je za zdravje ključna rudnina, ki je veliki večini ljudi primanjkuje. Njegovo pomanjkanje povzroča mnoge težave, za katere iščemo vzrok drugje, čeprav bi si jih lahko olajšali zgolj z ustrezno preskrbljenostjo z magnezijem.

Apsorbira se putem biljne hrane; određeni proizvodi sadrže ga u visokim koncentracijama. Potreba za magnezijem je 300 (žene) do 350 (muškarci) miligrama dnevno.

300 mg magnezija na doziranje. Ako uzmemo u obzir da naše telo sadrži 20-30 grama magnezijuma, od čega je 60 odsto u kostima, a 40 odsto u mekim tkivima - nesumnjivo je vitalno važan mineral. Brojni su procesi u kojima učestvuje: formiranje kostiju, proteina, masnih kiselina, aktivacija vitamina, rad mišića, zgrušavanje krvi... Magnezij kao kemijski element ima vrlo važnu ulogu u ljudskom organizmu, te biljnom i životinjskom svijetu.

POVEZANE KNJIGE