Kako se literatura igra z možgani?

Kako se literatura igra z možgani? - Paul B. Armstrong | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul B. Armstrong
DIMENZIJA
4,90 MB
IME DATOTEKE
Kako se literatura igra z možgani?.pdf
ISBN
4307533639686

OPIS

V zadnjih letih je v literarni vedi in humanistiki mogoče zaznati pomemben napredek raziskav, ki poskušajo na področje literarne vede aplicirati spoznanja in metode sodobne nevroznanosti. Čeprav imajo te metode določene omejitve in tudi sami nevroznanstveniki priznavajo, da delovanje možganov in človeškega živčnega sistema šele začenjamo spoznavati, so mnogi literarnovedni strokovnjaki in nekateri nevroznanstveniki v nevroznanstveno proučevanje literature in umetnosti nasploh vložili veliko časa, energije in denarja. Paul Armstrong v knjigi Kako se literatura igra z možgani? povzema in sistematizira nevroznanstvena spoznanja ter jih interpretira ter primerja s spoznanji literarne vede.

Recenzija Bukla. Ali branje, še posebej branje leposlovja vpliva na razvoj in delovanje možganov tudi v fizičnem in funkcionalnem smislu, je eno od ključnih vprašanj ... 8.

Je avtor knjige Evolucija in literatura: literarni darvinizem v precepu literarne vede in prevajalec knjig Kako se literatura igra z možgani? Paula B. Armstronga in O izvoru zgodb Briana Boyda.

POVEZANE KNJIGE