Kajuh - zbrane pesmi

Kajuh - zbrane pesmi - Karel Destovnik-Kajuh | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karel Destovnik-Kajuh
DIMENZIJA
8,87 MB
IME DATOTEKE
Kajuh - zbrane pesmi.pdf
ISBN
5672308335128

OPIS

Prva celovita pesniška zbirka vseh Kajuhovih pesmi, šestnajst od njih je objavljenih prvič.Karel Destovnik Kajuh – izjemen pesnik in simbol slovenskega upora ter pokončne volje do življenja. Njegove pesmi so nežne in odločne hkrati, izpovedujejo odkrito intimo in živost človeške volje. V svojem kratkem življenju je ustvaril le okoli sto petdeset pesmi, številne med njimi …. Slovenska pesem, Materi padlega partizana, Bosa pojdiva, Samo en cvet … so že skoraj ponarodele. Pesmi v zbirki so zbrane in urejene pod uredniškim delom Vlada Vrbiča.

next obvestilo komunalnega podjetja velenje. check also.

Invokativni notranji govor se. Kajuh je slabo leto po smrti­ postal prava legenda, ne samo med borci, ampak tudi med vsemi slovenskimi pregnanci, njegove pesmi so se širile kot ogenj, podži­gale voljo do življenja in tolažile ranjene, trpeče in stradajoče, ki so hrepeneli po vrnitvi domov. Kajuh: zbrane pesmi. Karel Destovnik.

POVEZANE KNJIGE