Iznajdevanje človekovih pravic

Iznajdevanje človekovih pravic - Lynn Hunt | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lynn Hunt
DIMENZIJA
9,53 MB
IME DATOTEKE
Iznajdevanje človekovih pravic.pdf
ISBN
8562064629541

OPIS

Knjiga Lynn Hunt Iznajdevanje človekovih pravic: Zgodovina velja za najbolj temeljito in pregledno študijo o zgodovini človekovih pravic. Avtorica razpravo vpne v široko polje proučevanja emocij, kolektivnih identifikacij in po-razsvetljenskih koncepcij avtonomije telesa, ki omogočijo razvoj sočutja z neznanimi osebami.Lynn Hunt je uveljavljena kulturna zgodovinarka, poznavalka francoske revolucije in profesorica moderne evropske zgodovine. Najbolj je poznana po knjigi The Family Romance of the French Revolution, ki prinaša povsem nov pogled na francosko revolucijo skozi prizmo spola in odnosov v družini, ki jih nato projicira na javne predstave o »pravičnem vodji«.

Slovenija bo sicer od 1. januarja predsedovala svetu ZN za človekove pravice. Človekove pravice so splošne in nedeljive.

Razprave o človekovih pravicah sprožajo veliko čustev. Zdi se, da jih imamo včasih prehitro na jeziku, ko v čustvenem odzivu zahtevamo nekaj, za kar se nam zdi, da nam pripada kar samo po sebi.

POVEZANE KNJIGE