Basni in zgodbe

Basni in zgodbe - Anton Martin Slomšek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Martin Slomšek
DIMENZIJA
6,43 MB
IME DATOTEKE
Basni in zgodbe.pdf
ISBN
4550229521861

OPIS

Prijetne ali neprijetne življenjske izkušnje in globoka spoznanja se v teh besedilih razkrivajo po govorjenju in ravnanju štirinožnih, operjenih, ukoreninjenih, cvetočih ali kako drugače oblikovanih književnih »oseb«, znanih po izrazitih lastnostih in navadah, ki spominjajo na človeške lastnosti in navade. Poseben čar jim daje jezikovna patina, ki jo je v njih ohranil Anton Martin Slomšek. Te basni in zgodbe je objavljal v svojih Drobtinicah. Motive zanje je pogosto črpal iz skupnega evropskega basenskega izročila, seveda pa jih je prilagajal duhu svojega časa in potrebam slovenskega okolja. S svojo nazorno izraznostjo in naukom jih lahko uvrščamo kar med zaklade slovenske ljudske modrosti, ki je aktualna za vse čase. Mikavnost knjige povečajo prijazne in nazorne ilustracije Igorja Cvetka.

EAN št.: 9789616395456 Basni in zgodbe o živalih. V knjigi je gostiteljica kokoška Fina, ki ima posebno nalogo: razkaže vam kmetijo, kjer živi.

Zbirka vsebuje sedemnajst basni. Naslov: Basni in zgodbe za lepe sanje. Tip: Zgodbe in Pravljice.

POVEZANE KNJIGE